Conflictul sirian și cel nord coreean

Donald Trump continuă războiul lui Bush. Din ”Axa Răului” mai rămân două state: Iran și Coreea de Nord. Sunt sigur că aceste două state sunt teroriste și responsabile pentru conflictul din Orientul Mijlociu și cel din Peninsula Coreană.

Ele  schimbă regimurile prin ”Primăveri Arabe” și ”Portocalii”, când nu merg aceste planuri sunt foarte nerăbdători să aducă ”Democrație” și ”Libertate” prin bombe ale păcii sau gloanțele prieteniei. Oh! Stai! Asta e America.

Dacă un conflict ar începe hai să vedem perspectivele celor implicați.

1.   Statele Unite ale Americii

Pe lângă zdrobirea potențialilor inamici, ar putea pune mâna pe resurse foarte importante de petrol și pământuri rare din Coreea de Nord și statele arabe. Dacă China ar intra la război alături de Coreea de Nord și Iran, SUA ar putea scăpa de datorii și ar distruge moneda pe care chinezii doresc să o creeze pentru a intra în competiție cu petro-dolarul american.

2. China

Ar putea intra în acest conflict pentru a își menține aliați în poziții strategice, pentru a lua locul Americii pe plan global  și pentru supraviețuire. Pe plan intern China nu se descurcă prea bine, un război cu America sau India ar putea schimba acest lucru.

3. Coreea de Nord

Ei vor să fie lăsați în pace și doresc să se unifice cu cei din sud.

4. Iran

Vor să scape de Israel și influența americană din zonă. Conflictul dintre ei și Arabia Saudită se află pe plan secundar. Dacă se află printre cei victorioși nu vor mai avea competiție prea mare în zonă.

5. Siria

Un conflict în zonă cu siguranță va fi un mare dezastru, mai ales când încă nu au scăpat de teroriștii finanțați de SUA/Israel. Vor face ce pot pentru a supraviețui.

6. Rusia

Dorește să rămână principalul partener al Uniunii Europene în ceea ce privește energia. Vrea să scape de influența americană din zona apropiată lor. Și cel mai important lucru să înceapă să creeze Uniunea Euro-Asiatică cu ei la cârmă. Aceasta e defapt Uniunea Sovietică cu un nume diferit.

7. Statele Europene

Vor aștepta să vadă cum va fi prețul la gaz și petrol. De asemenea vor încerca să folosească această situație de a creea Statele Unite ale Europei și să înnegrească populația Europei cu musulmani și negri.

8. Turcia

Dorește să restaureze Imperiul Otoman și să scape de populația kurdă din țară.

8.  Israel

Are planuri de expansiune, dacă e o motivație religioasă sau doar materială nu are importanță. Și un astfel de conflict i-ar putea ajuta în problema palestiniană.

9. Kurdistan

Un astfel de conflict ar fi benefic pentru ei, dacă nu reușesc în războiul curent din Siria și Irak, să își declare independența. Cu siguranță vor avea mai multe șanse în Al Treilea Război Mondial.

 

https://www.theguardian.com/world/2017/sep/18/donald-trump-first-speech-un-north-korea-iran

https://www.globalresearch.ca/us-sanctions-continue-to-backfire-china-opens-10-billion-credit-line-for-iran/5609356

http://adevarul.ro/international/in-lume/mozaicul-amenintarilor-securitate-prada-schimbarilor-bruste-trendurilor-evolutie-pogorate-marii-negre-1_59c0ceea5ab6550cb8510220/index.html

http://www.mediafax.ro/externe/intalnire-istorica-pentru-procesul-de-pace-din-orientul-mijlociu-presedintele-egiptean-al-sisi-si-premierul-israelian-netanyahu-au-avut-prima-discutie-publica-16733858

https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2017/09/19/u-s-military-closes-outpost-in-southeastern-syria-ceding-territory-to-iranian-proxies/?utm_term=.3fa0eb45a0d4

https://www.washingtonpost.com/world/middle_east/iraqi-kurds-set-to-vote-on-independence-panicking-neighbors-and-washington/2017/09/18/2ca88c1c-9a6d-11e7-af6a-6555caaeb8dc_story.html?utm_term=.833170c6a18e

https://www.timesofisrael.com/yaalon-i-would-prefer-islamic-state-to-iran-in-syria/

https://www.timesofisrael.com/ex-defense-minister-says-is-apologized-to-israel-for-november-clash/

Leave a Reply

Your email address will not be published.