Înșelătoria ”climate change”

Clima și mediul înconjurător se află în perpetuă schimbare, oricine poate observa acest lucru. Acești ”oameni de știință” și ”jurnaliști” vor să ne convingă că dioxidul de carbon este de vină pentru schimbările distructive pe care le vedem în natură. Bruxelul dorește să ne taxeze aerul pe care îl expirăm, că astfel vom ”salva” mediul.

Ce ne distruge mediul sunt exploatările făcute iresponsabil și câteodată cu intenția de a face rău naturii.  Agricultura modernă și industria de asemenea produc daune ireparabile. Dacă umpli recolta de pesticide vei afecta și zona adiacentă, transformând astfel zona într-un câmp al morții. Industria poluează prin deșeurile toxice care nu sunt eliminate într-un mod sigur.

O altă cauză este consumerismul, care ne face să aruncăm unele produse, în loc să le refolosim. Consumerismul face companiile să creeze produse proaste, care se strică foarte repede, din dorința de a face profit.

Din fericire Europa stă relativ bine, reglementările și regulațiile previn o parte din aceste lucruri. În China și India lucrurile stau altfel, ele fiind cele mai poluante țări din lume. În India oamenii se spală ritualic lângă gunoi și cadavre.

Soluția e simplă, căutăm metode care nu afectează natura, nu taxe pe aer și nici oprirea definitivă a unei industrii. Ar trebui să oprim pe cei care distrug planeta și să lăsăm natura în pace. Ea se va regenera și ciclul vieții va continua. Noi trebuie să alegem pe ce fel de planetă vom trăi, una plină de viață și frumoasă sau una care va aduce sfârșitul omului pe această planetă.

 

https://www.yellowstonepark.com/things-to-do/wolf-reintroduction-changes-ecosystem

http://adevarul.ro/news/societate/cum-vor-afecta-schimbarile-climatice-viitor-1_59e4adbf5ab6550cb82e2e04/index.html

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/parlamentul-a-legiferat-defrisarile-in-padurile-romaniei-cat-de-mici-vor-fi-de-acum-sanctiunile-pentru-taieri-ilegale.html

http://www.gandul.info/romania-treci-pe-verde/harta-defrisarilor-ilegale-trei-hectare-de-padure-dispar-in-fiecare-ora-in-romania-15927498

http://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-cu-incetinitorul/jaf-ca-n-codru-profit-de-5-miliarde-de-euro-din-defrisari-ilegale-762542

http://www.npr.org/2016/08/04/488579040/one-year-after-a-toxic-river-spill-no-clear-plan-to-clean-up-western-mines

You Won’t Believe How Bad Pollution In China Has Become

https://www.theguardian.com/global-development-professionals-network/gallery/2016/nov/11/pollution-in-india-in-pictures

http://www.bbc.com/future/story/20150402-the-worst-place-on-earth

https://www.theguardian.com/world/2016/jun/22/black-smelly-citizens-clean-chinas-polluted-rivers

https://www.theguardian.com/world/2017/jul/07/indian-yamuna-river-living-entity-ganges

Leave a Reply

Your email address will not be published.